Lehdykkä - Syntaksis ry:n oma lehti

Lehdykkä ei ole ainoastaan "rakenteeltaan kerrannaisen lehden osa, joka liittyy oman ruotinsa välityksellä kokonaisuuteen", kuten arvoisa Biologian sanakirja sen määrittelee, vaan Lehdykkä on myös biologian opiskelijoiden ainejärjestö Syntaksis ry:n julkaisema, opiskelijasukupolven toisensa jälkeen jo vuodesta 1967 koukuttanut kiltalehti. Lehdykkä on legendaarinen, vertaansa vailla oleva laatuläpyskä, jonka julkaisupäivää kiltalaiset odottavat vähintään yhtä suurella innolla kuin opintotukipäivää.  

Lehdykkä ilmestyy 4 kertaa vuodessa (yksi numero on biologian opintoihin hyväksytyille lähetettävä Fuksi-Lehdykkä). Lehti ilmestyy ensin paperiversiona, minkä jälkeen se tallennetaan .pdf-tiedostomuodossa Lehdykkä-arkistoon.

Heräsikö mielenkiintosi? Haluaisitko osallistua Lehdykän sisällön tuottamiseen? Olisiko sinulla juttuvinkki tai itse tekemäsi kirjallinen tuotos, sarjakuva, piirros tai valokuva, jonka toivoisit julkaistavan? Ota yhteyttä Lehdykän toimitukseen pistämällä viestiä osoitteeseen lehdykka[ät]syntaksis.org).

Katso myös sivun alalaidassa oleva tarkempi ohjeistus siitä, missä muodossa toivomme sinun lähettävän juttumateriaalia Lehdykkää varten.

Toimituksen jäsenten osoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@student.oulu.fi.

Lehdykän arvoisa toimitus

Päätoimittaja

Antti Pöllänen

Toimittajat

Otso Valkeeniemi

Sameli Piirto

Antti Vinkanharju

Pinja-Emilia Lämsä

Rasmus Hindström

Valtteri Leppilampi

Taitto

Siri Kerola

 

Ohjeistus Lehdykkään toimitettavia materiaaleja ja tiedostoja varten:

1. TIEDOSTOT: Toimita kuvat ja tekstit eri tiedostoina. Tekstin tulee  olla .doc-tiedostomuodossa ja kuvien .jpg-muodossa.

2. TEKSTI: Muista tekstiä kirjoittaessasi, että Lehdykän levikki kattaa oman kiltahuoneemme lisäksi myös laitoksemme henkilökunnan kahvitilat ja muiden ainejärjestöjen kiltahuoneet. Lehdykkä lähetetään myös mulle biologian opiskelijoiden ainejärjestöille ympäri Suomen. Kirjoita siis vain tekstiä, jonka haluat ja kehtaat julkaistavan. Muista tehdä tekstiisi kappalejako ja käytä kappalejaon merkkinä tyhjää riviä. Älä muotoile tekstiä äläkä käytä erikoisia fontteja tai liikaa hymiöitä (jos lainkaan).

3. KUVAT: Kuvien on oltava tarkkoja ja siten kuvatiedostojen on oltava riittävän suuria. Kuvat toimitettava .jpg-tiedostomuodossa. Huonolaatuisia,  Feisbuukista ladattuja (huom. FB pienentää kuvat) tai kuvia, joihin sinulla ei ole tekijän oikeuksia, ei julkaista! Kuvia saa muokata hienoisesti, mutta aidon tunnelman on säilyttävä. Muista keksiä myös kuvatekstit ja laita ne joko kuvien tiedostonimiksi tai kirjoittamasi jutun loppuun. Jos kuvaasi ei liity kuvatekstiä, laita sille mahdollisimman selkeä tiedostonimi, esimerkiksi "toimittamasi kuvan numero_kuvaajan nimi".

4. PIIRROKSET & SARJAKUVAT: Piirrokset ovat näin valokuvien valtakautena harvinaista herkkua, joten Lehdykkä vastaanottaa niitä riemuiten. Skannaa itse piirroksesi tiedostoksi, muokkaa se mieleiseksesi (muista selkeys) ja toimita tiedosto päätoimittajalle.

5. YLEISESTI: jos olet epävarma, lähetä kysymyksesi sähköpostitse toimitukselle - autamme mielellämme. Muista myös, että juttusi ovat aina tervetulleita: tarjoa niitä meille koska vaan.

 

 

päivitetty 18.1.2019