Sivuista

Tekninen toteutus

Syntaksisen kotisivujen ylläpidosta vastaava Janne Welling, jonka tavoittaa ylläpidollisissa asioissa sähköpostitse osoitteesta webmaster@syntaksis.org. Ylläpidolla tarkoitetaan siis päivityksiä ja muuta teknistä, sisällöntuotto on muiden kiltalaisten vastuulla. Sivusto on toteutettu Drupalilla. Jotkin sivuston ominaisuudet, lähinnä galleria, käyttävät JavaScriptiä, ilmankin sitä homma toimii, mutta ei ehkä niin tyylikkäästi/sulavasti kuin pitäisi. Sivusto noudattaa XHTML+RDFa 1.0 -standardia.

Sisältö

Sivuston sisältö ei ole kenenkään yksittäisen henkilön vastuulla, vaan kyseessä on koko killan projekti. Jos sivuilta puuttuu jotain sellaista, mikä mielestäsi sinne ehdottomasti kuuluisi, ota yhteys ylläpitoon vaikka sähköpostitse (osoite yllä) ja esitä ideasi. Jos idea on hyvä ja jos vielä itse tuotat kyseisen sisällön, se todennäköisesti lisätään sivuille. Pelkät ideatkin kannattaa kertoa, vaikket itse niitä osaisi/voisi/jaksaisi toteuttaa, sillä niille saattaa löytyä joku muu toteuttaja. Suuri osa sivuston sisällöstä on pelkästään aktiivisten kiltalaisten varassa. Esimerkiksi vanhoja tenttikysymyksiä saadaan kerättyä helpommin, kun kaikki kantavat kortensa kekoon. Arkiston valokuvapuolelle otetaan mielellään lisää katseltavaa, linkkilistaa täydennetään sopivilla linkeillä sitä mukaa, kun niitä ylläpidolle ehdotetaan. Myös ilmoitustaulun päivittyminen ja ajantasalla pysyminen on varmempaa, kun sivuston ylläpitoa informoidaan erinäisistä tapahtumista ja mielellään toimitetaan valmiit sähköiset ilmoitukset, jotka tarvitsee vain lisätä ilmoitustaululle. Pääasiallisesti homma toimii siis niin, että sivustolle pistetään kyllä mitä tahansa asiaankuuluvaa tietoa ja sisältöä, kunhan se vain toimitetaan ylläpidolle.

Tekijänoikeudet

Kaiken sivuilla olevan materiaalin tekijänoikeudet ovat luonnollisestikin materiaalin tekijällä (valokuvan ottajalla, tekstin kirjoittajalla jne.). Sivuilta ei saa luvatta lainata mitään (koskee pääasiassa valokuvia), tosin tekstilainauksissa oikeaoppiset lähdeviitteet oikeuttavat lainaamiseen. Sivun alkuun